
خواص سبوس گندم و سبوس جو
کلیات گیاه شناسی
سبوس، پوسته سفت و هضم نشدنی روی دانه های غلات است که علاوه بر بسیاری از خواص متنوع، به دلیل غیر محلول بودن به تسهیل فرآیند گوارش غذا کمک می کند و در پیشگیری از یبوست موثر است.
خواص سبوس گندم و سبوس جو
- سبوس گندم به دلیل آنکه منبع غنی از فیبر خوراکی و انواع املاح معدنی و ویتامین هاست، خواص تغذیه ای فوق العاده ای دارد.
- دریافت مقادیر بالایی از فیبر غلات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سندرم متابولیک مرتبط است.
- سبوس گندم همچنین حاوی کالری، کربوهیدرات و فیبرهای خوراکی و مقادیر کمتری نیز چربی و پروتئین است. همچنین این ماده خوراکی منبع غنی از انواع ویتامین های ب است
- سبوس گندم منبع غنی از هشت ماده معدنی مهم شامل منگنز، منیزیم، سلنيوم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی است.
- از دیگر خواص سبوس گندم می توان به دارا بودن اسیدهای چرب مفید چون امگا ۳ و امگا ۶ اشاره کرد.
- جو نیز از غلات دیگری است که سبوس آن خواص فوق العاده ای دارد. سبوس جو نیز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سلنیوم است.
- یک فنجان سبوس جو پخته، حاوی 5.7 گرم فیبر خوراکی است. همچنین دپارتمان کشاورزی آمریکا به افراد بزرگسال توصیه می کند که روزانه ۲۵ گرم فیبر خوراکی مصرف کنند. وجود فیبر خوراکی در رژیم غذایی به افزار احساس سیری کمک کرده و در نتیجه می تواند به کاهش وزن کمک کند
- مصرف فیبر خوراکی علاوه بر کاهش احتمال بروز یبوست، به پایین آوردن کلسترول بد نیز کمک می کند.
- فیبر موجود در جو برای کاهش فشار خون و التهاب مفید است که می توان تاثیر خوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
- سبوس جو حاوی مقادیری مفیدی پروتئین است. پروتئین های باعث می شوند تا بدن راحت تر سلول سازی کند و وجود مقادیر کافی آن برای رشد فرد در تمام سنین ضروری است.
- بدن پس از مصرف پروتئین ها، آنها را به اسیدهای آمینه تجزیه می کند که وجود آنها برای ترمیم سلولی و سلول سازی، حیاتی است. بدن انسان توانایی تولید برخی از انواع اسید آمینه ضروری را دارد؛ اما برخی دیگر از اسیدهای آمینه ضروری که در بدن تولید نمی شود، باید از طریق مصرف مواد غذایی دریافت شوند.
- برخی از این اسیدهای آمینه برای سلامت اعصاب و عملکرد مناسب غده تیروئید ضروری هستند و کمبود آنها در بدن موجب بروز مشکلاتی چون گیجی، کمبود انرژی و بی اشتهایی عصبی می شود.