
خواص و مضرات کرفس وحشی
کلیات گیاه شناسی
نام بین المللی: wild celery
نام های دیگر در فارسی: کلوس، کرسب، کرفس
گیاهی دو ساله و به ارتفاع تا ۵۰ سانتیمتر است. رنگ ساقه و برگ های آن سبز است و بوی مطبوعی دارد. طعم آن کمی تند است و برگ های آن شبیه به برگ های جعفری و رنگ گل های آن، سفید مایل به سبز است.
محل رویش آن : زاگرس بختیاری، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، کرمان، خوی، ایذه، گل سفید و منگشت.
ترکیبات شیمیایی
- چربی، آپی ئین، آپی ژنین، مانت، اینوزیت، آسپاراژین، گلوتاسین، کولین، اليناماروز، پروتئین، ليناز، رزین، اسید اولئیک، اسید پتروسیلینیک و اسید لینولئیک از ترکیبات شیمیایی کرفس وحشی هستند.
- ویتامین های گروه: A, B , C
خواص کرفس:
- خوردن آب برگ آن آرامبخش است و گوارش کودکان را بهبود می بخشد.
- برای زیاد شدن ادرار و باز شدن عادت ماهانه، برگ تازه کرفس را میل کنید.
- خوردن تخم کرفس؛ قلب را تقویت، ضد عفونی کننده، داروی برونشیت و آسم، محرک، ضد اسپاسم، ضد درد شکم، داروی پهلو درد، محرک نیروی جنسی، ضد نفخ، داروی سرخجه و سرخک است و برای درمان نقرس، سیاتیک، بی خوابی، عصبانیت و چند نوع سرطان کاربرد دارد.
- برای باز کردن عادت ماهانه، ۲ قاشق پودر تخم کرفس را ۲۰ دقیقه در یک لیوان آب جوش خیسانده و آن را طی ۳ مرحله در طول روز میل کنید.
- خوردن ریشه ی کرفس وحشی، سنگ مثانه و کلیه را دفع می کند.
- خوردن ۱۵۰ گرم عصاره ریشه کرفس وحشی، تب را قطع خواهد کرد.
- کرفس وحشی از نظر طبیعت، طبق رأی حکمای طب سنتی، گرم و خشک است. ریشه آن سیاه رنگ با ریشک های دراز و باریک که کاملا مصرف می شود و از نظر خواص دارویی از سایر اعضای آن قویتر است و پس از آن تخم آن که از نظر خواص در درجه بعدی قرار دارد استفاده می شود.
- کاهش فشار خون
- رفع اضطراب و بی خوابی
- کاهش قند خون
- تخم کرفس و اسانس روغنی کرفس از مواد غیر سمی هستند و در لیست سازمان نظارت بر خوراک و دارو در امریکا در ردیف مواد گیاهی بدون زیان قرار داده شده اند. بنابراین به استثنای زنان باردار و مادران شیرده و کودکان زیر ۲ سال بقیه افراد می توانند از فرآورده های کرفس در حد مجاز استفاده کنند و اگر در جریان مصرف، ناراحتی هایی از قبیل اسهال یا اختلال معده ایجاد شد، مقدار مصرف را کاهش داده یا قطع کنند.