راه های مراقبت از ناخن
1. میوه، سبزی، حبوبات و گوشت بخورید.
2. در کارهای خانه(به ویژه شستن ظرف ها) از دستکش استفاده کنید.
3. ناخن را با برس مخصوص تمیز کنید، به ویژه پس از کار با مواد کثیف.
4. از سوهان های نرم استفاده کنید و از گوشه به مرکز ناخن سوهان بکشید. هیچگاه ناخن ها را در دو طرف سوهان نکشید.
5. پس از سوهان کشیدن، ناخن ها را چند دقیقه درون محلول آب گرم و صابون ماساژ دهید تا چربی آنها گرفته شود.
6. از ناخن ها به عنوان ابزار استفاده نکنید. به طور مثال برای بیرون آوردن منگنه
7. صابون و مواد شوینده قوی سبب خشکی و ترک برداشتن ناخن ها می شود. بنابراین از صابون های ملایم استفاده کنید.
8. ناخن ها را خشک و تمیز نگاه دارید با این کار از تجمع باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می شود.
9. اگر ناخن های پا ضخیم و کوتاه تر کردن آن دشوار است، آنها را ۵ تا ۱۰ دقیقه درون مخلوط آب گرم و نمک (یک قاشق چای خوری نمک در نیم لیتر آب) فرو ببرید.
10. از جویدن ناخن ها خودداری کنید.
۱۱. محلول های لاک برای ناخن ها را خشک میکند. در صورت نیاز از لاک برهای بدون استون استفاده کنید.
۱۲. حداقل یک تا سه ماه از سال به ناخنها استراحت دهید و از لاک یا ناخن مصنوعی استفاده نکنید تا ناخن ها بار دیگر سلامت خود را بازیابند.
۱۳. پیش از باغبانی ناخنها را در صابون فرو ببرید با این کار از نفوذ مواد کثیف به زیر ناخن ها جلوگیری می شود.
14. آب و مایعات فراوان بنوشید.
۱۵. آب هویج تازه بنوشید زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و برای استحکام ناخن ها بسیار مفید است .
۱۶. براق کننده لب برای نرم کردن ناخن ها بسیار موثر است.
17. پس از لاک زدن حتماً از براق کننده لاک (برق ناخن) استفاده کنید، زیرا باعث می شود ناخن ها در برابر شکنندگی مقاوم تر شوند. همچنین براق کننده بدون لاک به ناخن های خود بزنید زیرا رطوبت ناخنها حفظ میشود.