+
نارگیل

خواص نارگیل و شیر نارگیل coconut

نارگیل Coconut (نام علمی Cocos nucifera)

کلیات گیاه شناسی

نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شده است. در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد.

مردم اقیانس آرام، نارگیل را بعنوان یک غذای اصلی مصرف می کنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می کنند. ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می گوید هر کس که درخت نارگیل می کارد، برای خودش و برای بچه هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می کند.

 

درخت نارگیل

 

نارگیل معمولا از هندوراس، پاناما و جمهوری دومینیکین به کانادا وارد می شود. مقدار بسیار کمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود که به مصرف داخلی می رسد.

نارگیل درختی است که بطور قائم بالا می رود. ارتفاع آن به ۳۰ متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد.

برگ های آن دراز و بطول ۴ تا ۵ متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است. طول برگچه ها حدود یک متر می باشد و به رنگ سبز روشن است.

میوه نارگیل مانند خوشه، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است.

میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الياف و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد. در قاعدة نارگیل سه سوراخ دیده می شود ای چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر ای گل نامیده می شود، این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آنرا ون آورد. سپس با چکش آنرا بشکنید و گوشت داخل آن را استفاده کنید. البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشکند.

 

شیر نارگیل

 

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامیکه نارس است، مقدار بیشتری شیر دارد ولی بتدریج که میوه می رسد مقدار شیر آن کمتر می شود. برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد. ضمنا آن را تکان دهید که صدای شير داخل آن را بشوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد، حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است.

ترکیبات شیمیایی

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می باشد. در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین، آرژینین، لیزین، تایروزین، تریپتوفان، پرولين، لوسین و آلانین موجود است.

در ۱۰۰ گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است:

  • انرژی ۳۵۰ کالری
  • آب ۵۰ کالری
  • پروتئین 3.5 گرم
  • چربی 35 گرم
  • مواد نشاسته ای 9 گرم
  • کلسیم 12میلی گرم
  • پتاسیم 250میلی گرم
  • سدیم 25 میلی گرم
  • فسفر 95 میلی گرم
  • آهن 1.8 میلی گرم
  • ویتامین ب1 0.05 میلی گرم
  • ویتامین ب2 0.02 میلی گرم
  • ویتامین ب3 0.5 میلی گرم
  • ویتامین ث 3.2 میلی گرم

همانطور که گفته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد، شیر نارگیل گفته می شود. ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن شیر نارگیل گفته می شود و در اکثر موارد منظور از شیر نارگیل، شیری است که از گوشت نارگیل گرفته می شود. شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد.

در ۱۰۰ گرم شیر نارگیل مواد زیر موجود است

  • آب 65گرم
  • پروتئین 3.2گرم
  • چربی 25گرم
  • مواد نشاسته ای 5گرم
  • کلسیم 16میلی گرم
  • فسفر 100میلی گرم
  • آهن 1.5 میلی گرم
  • ویتامین ب1 0.03 میلی گرم
  • ویتامین ب2 0.01میلی گرم
  • ویتامین ب3 0.8 میلی گرم
  • ویتامین ث 2 میلی گرم

خواص داروئی

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل، کمی گرم و مرطوب است.

  • نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.
  • حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.
  • برای خوشبو کردن دهان مفید است.
  • ضعف کبد را درمان می کند.
  • برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
  • ادرار را زیاد می کند.
  • درد مثانه را رفع می کند.
  • زخم های بدن را مداوا می کند.
  • کرم معده و روده، مخصوصا کرم کدو را از بین می برد.
  • برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
  • ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.
  • ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است.
  • دم کرده ریشه درخت نارگیل، برای معالجه اسهال خونی مفید است.
  • برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.

خواص شیر نارگیل:

  • شیر نارگیل هم ملين و هم ضد اسهال است.
  • برای رفع اسهال خونی مفید است.
  • برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید.
  • برای پائین آوردن تب مفید است و برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.

خواص روغن گوشت نارگیل:

  • روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید.
  • برای معالجه بیماریهای پوستی بکار می رود.
  • حافظه و هوش را تقویت می کند.
  • درد مثانه را رفع می کند.
  • کرم کدو و کرم های دیگر روده را دفع می کند.
  • در درمان کمر درد موثر است.
  • معالج بواسیر است.
  • محرک نیروی جنسی است.

مضرات: نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند، بنابراین بهتر است با شکر خورده شود. چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر، اینگونه افراد باید آن را با میوه های ترش و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سرد مزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند.

مطالب مرتبط

جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد و نه گرم است. طبق تحقیقاتی که جدیدا انجام گفته است در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد. مقوی اعصاب است. مقوی قلب و خون است. تسکین دهنده درد است. اگزما را درمان می کند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

پوسته گوشتدار میوه سبز گردو، دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گشنیز گیاهی است علفی و یکساله، برنگ سبز که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر نیز می رسد. برگ های آن به دو شکل ظاهر می شود: آنهائی که در قاعدۂ ساقه وجود دارد و به شكل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آن را همراه دیگر مرکبات مصرف گریپ فروت یک کرد و هنگامیکه آن را می برید، زود آن را مصرف کنید؛ زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیموترش کمتر اسیدی است. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

کورک یا کبر گیاهی مفید در درمان بیماری های طحال و کبد است. غنچه های نارس گل آن را در آب نمک انداخته و تلخی آن را می گیرند و بعد در سرکه ترشی می اندازند که خیلی لذيذ است. میوه آن به فارسی به نام خیار کبر و خیار شنگ معروف می باشد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات