+
خواص جو دوسر

خواص جو دو سر جو دوسر (یولاف) Oat

جو دوسر (یولاف) Oat

 

کلیات گیاه شناسی

نام علمی (Avena sativa)

جو دوسر از قدیم الایام توسط مردم ژرمن و اسلاو کشت می شده است. گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا یک متر می رسد. میوه آن خوشه ای و دراز و دارای غلافی دو سر می باشد. جو دو سر، در دو نوع می باشد که به نام بهاره و پاییزه نامیده می شود. این گیاه علوفه خوبی برای حیوانات مخصوصا اسب است. ترکیبات شیمیایی جو دو سر دارای حدود ۷٪ مواد چرب، ۱۴٪ مواد ازته و ۶۰٪ مواد نشاسته ای می باشد. بعلاوه آرسنیک، اسید اگزالیک و ید نیز در آن وجود دارد.

جو دو سر

خواص داروئی

جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد و نه گرم است. البته عده ای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.

  • جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیدا انجام گفته است در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.
  • مقوی اعصاب است.
  • ضد عفونی کننده و تقویت کننده بدن می باشد.
  • ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می کند.
  • مقوی قلب و خون است.
  • تسکین دهنده درد است.
  • جوشانده جو دو سر در برطرف کردن و بیماریهای پوستی و اخلاط خونی نیز موثر است.
  • برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد
  • اگزما را درمان می کند.
  • برای درمان زخمهایی که دیر خوب می شوند، جو دو سر را دم کرده و با شراب سفید مخلوط کنید و روی این قبیل زخم ها بگذارید.
  • این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مداوم، از سرطان جلوگیری می کند.
 

مضرات:

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است

مطالب مرتبط

پوسته گوشتدار میوه سبز گردو، دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گشنیز گیاهی است علفی و یکساله، برنگ سبز که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر نیز می رسد. برگ های آن به دو شکل ظاهر می شود: آنهائی که در قاعدۂ ساقه وجود دارد و به شكل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آن را همراه دیگر مرکبات مصرف گریپ فروت یک کرد و هنگامیکه آن را می برید، زود آن را مصرف کنید؛ زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیموترش کمتر اسیدی است. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

کورک یا کبر گیاهی مفید در درمان بیماری های طحال و کبد است. غنچه های نارس گل آن را در آب نمک انداخته و تلخی آن را می گیرند و بعد در سرکه ترشی می اندازند که خیلی لذيذ است. میوه آن به فارسی به نام خیار کبر و خیار شنگ معروف می باشد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

کنجد دارای پروتئین، ویتامین های B , D , E , F و لسیتین Lecithin می باشد. مقدار روغن آن در حدود ۵۰٪ است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰٪ اسیدهای چرب اشباع نشده مانند: لینولئیک اسید ، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند: اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید می باشد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات