+
سبوس گندم و سبوس جو

خواص سبوس گندم و سبوس جو

کلیات گیاه شناسی

سبوس، پوسته سفت و هضم نشدنی روی دانه های غلات است که علاوه بر بسیاری از خواص متنوع، به دلیل غیر محلول بودن به تسهیل فرآیند گوارش غذا کمک می کند و در پیشگیری از یبوست موثر است.

خواص سبوس گندم و سبوس جو

  • سبوس گندم به دلیل آنکه منبع غنی از فیبر خوراکی و انواع املاح معدنی و ویتامین هاست، خواص تغذیه ای فوق العاده ای دارد.
  • دریافت مقادیر بالایی از فیبر غلات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سندرم متابولیک مرتبط است.
  • سبوس گندم همچنین حاوی کالری، کربوهیدرات و فیبرهای خوراکی و مقادیر کمتری نیز چربی و پروتئین است. همچنین این ماده خوراکی منبع غنی از انواع ویتامین های ب است
  • سبوس گندم منبع غنی از هشت ماده معدنی مهم شامل منگنز، منیزیم، سلنيوم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی است.
  • از دیگر خواص سبوس گندم می توان به دارا بودن اسیدهای چرب مفید چون امگا ۳ و امگا ۶ اشاره کرد.
  • جو نیز از غلات دیگری است که سبوس آن خواص فوق العاده ای دارد. سبوس جو نیز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سلنیوم است.
  • یک فنجان سبوس جو پخته، حاوی 5.7 گرم فیبر خوراکی است. همچنین دپارتمان کشاورزی آمریکا به افراد بزرگسال توصیه می کند که روزانه ۲۵ گرم فیبر خوراکی مصرف کنند. وجود فیبر خوراکی در رژیم غذایی به افزار احساس سیری کمک کرده و در نتیجه می تواند به کاهش وزن کمک کند
  • مصرف فیبر خوراکی علاوه بر کاهش احتمال بروز یبوست، به پایین آوردن کلسترول بد نیز کمک می کند.
  • فیبر موجود در جو برای کاهش فشار خون و التهاب مفید است که می توان تاثیر خوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
  • سبوس جو حاوی مقادیری مفیدی پروتئین است. پروتئین های باعث می شوند تا بدن راحت تر سلول سازی کند و وجود مقادیر کافی آن برای رشد فرد در تمام سنین ضروری است.
  • بدن پس از مصرف پروتئین ها، آنها را به اسیدهای آمینه تجزیه می کند که وجود آنها برای ترمیم سلولی و سلول سازی، حیاتی است. بدن انسان توانایی تولید برخی از انواع اسید آمینه ضروری را دارد؛ اما برخی دیگر از اسیدهای آمینه ضروری که در بدن تولید نمی شود، باید از طریق مصرف مواد غذایی دریافت شوند.
  • برخی از این اسیدهای آمینه برای سلامت اعصاب و عملکرد مناسب غده تیروئید ضروری هستند و کمبود آنها در بدن موجب بروز مشکلاتی چون گیجی، کمبود انرژی و بی اشتهایی عصبی می شود.

مطالب مرتبط

جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد و نه گرم است. طبق تحقیقاتی که جدیدا انجام گفته است در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد. مقوی اعصاب است. مقوی قلب و خون است. تسکین دهنده درد است. اگزما را درمان می کند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

پوسته گوشتدار میوه سبز گردو، دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گشنیز گیاهی است علفی و یکساله، برنگ سبز که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر نیز می رسد. برگ های آن به دو شکل ظاهر می شود: آنهائی که در قاعدۂ ساقه وجود دارد و به شكل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آن را همراه دیگر مرکبات مصرف گریپ فروت یک کرد و هنگامیکه آن را می برید، زود آن را مصرف کنید؛ زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیموترش کمتر اسیدی است. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

کورک یا کبر گیاهی مفید در درمان بیماری های طحال و کبد است. غنچه های نارس گل آن را در آب نمک انداخته و تلخی آن را می گیرند و بعد در سرکه ترشی می اندازند که خیلی لذيذ است. میوه آن به فارسی به نام خیار کبر و خیار شنگ معروف می باشد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات