+
کرفس

خواص و مضرات کرفس وحشی

کلیات گیاه شناسی

نام بین المللی: wild celery

نام های دیگر در فارسی: کلوس، کرسب، کرفس

گیاهی دو ساله و به ارتفاع تا ۵۰ سانتیمتر است. رنگ ساقه و برگ های آن سبز است و بوی مطبوعی دارد. طعم آن کمی تند است و برگ های آن شبیه به برگ های جعفری و رنگ گل های آن، سفید مایل به سبز است.

محل رویش آن : زاگرس بختیاری، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، کرمان، خوی، ایذه، گل سفید و منگشت.

ترکیبات شیمیایی

  • چربی، آپی ئین، آپی ژنین، مانت، اینوزیت، آسپاراژین، گلوتاسین، کولین، اليناماروز، پروتئین، ليناز، رزین، اسید اولئیک، اسید پتروسیلینیک و اسید لینولئیک از ترکیبات شیمیایی کرفس وحشی هستند.
  • ویتامین های گروه: A, B , C

خواص کرفس:

  • خوردن آب برگ آن آرامبخش است و گوارش کودکان را بهبود می بخشد.
  • برای زیاد شدن ادرار و باز شدن عادت ماهانه، برگ تازه کرفس را میل کنید.
  • خوردن تخم کرفس؛ قلب را تقویت، ضد عفونی کننده، داروی برونشیت و آسم، محرک، ضد اسپاسم، ضد درد شکم، داروی پهلو درد، محرک نیروی جنسی، ضد نفخ، داروی سرخجه و سرخک است و برای درمان نقرس، سیاتیک، بی خوابی، عصبانیت و چند نوع سرطان کاربرد دارد.
  • برای باز کردن عادت ماهانه، ۲ قاشق پودر تخم کرفس را ۲۰ دقیقه در یک لیوان آب جوش خیسانده و آن را طی ۳ مرحله در طول روز میل کنید.
  • خوردن ریشه ی کرفس وحشی، سنگ مثانه و کلیه را دفع می کند.
  • خوردن ۱۵۰ گرم عصاره ریشه کرفس وحشی، تب را قطع خواهد کرد.
  • کرفس وحشی از نظر طبیعت، طبق رأی حکمای طب سنتی، گرم و خشک است. ریشه آن سیاه رنگ با ریشک های دراز و باریک که کاملا مصرف می شود و از نظر خواص دارویی از سایر اعضای آن قویتر است و پس از آن تخم آن که از نظر خواص در درجه بعدی قرار دارد استفاده می شود.
  • کاهش فشار خون
  • رفع اضطراب و بی خوابی
  • کاهش قند خون
  • تخم کرفس و اسانس روغنی کرفس از مواد غیر سمی هستند و در لیست سازمان نظارت بر خوراک و دارو در امریکا در ردیف مواد گیاهی بدون زیان قرار داده شده اند. بنابراین به استثنای زنان باردار و مادران شیرده و کودکان زیر ۲ سال بقیه افراد می توانند از فرآورده های کرفس در حد مجاز استفاده کنند و اگر در جریان مصرف، ناراحتی هایی از قبیل اسهال یا اختلال معده ایجاد شد، مقدار مصرف را کاهش داده یا قطع کنند.

مطالب مرتبط

جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد و نه گرم است. طبق تحقیقاتی که جدیدا انجام گفته است در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد. مقوی اعصاب است. مقوی قلب و خون است. تسکین دهنده درد است. اگزما را درمان می کند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

پوسته گوشتدار میوه سبز گردو، دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گشنیز گیاهی است علفی و یکساله، برنگ سبز که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر نیز می رسد. برگ های آن به دو شکل ظاهر می شود: آنهائی که در قاعدۂ ساقه وجود دارد و به شكل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آن را همراه دیگر مرکبات مصرف گریپ فروت یک کرد و هنگامیکه آن را می برید، زود آن را مصرف کنید؛ زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیموترش کمتر اسیدی است. ...

خواص میوه ها و سبزیجات

کورک یا کبر گیاهی مفید در درمان بیماری های طحال و کبد است. غنچه های نارس گل آن را در آب نمک انداخته و تلخی آن را می گیرند و بعد در سرکه ترشی می اندازند که خیلی لذيذ است. میوه آن به فارسی به نام خیار کبر و خیار شنگ معروف می باشد. ...

خواص میوه ها و سبزیجات